Glutenfri pasta
En ny pasta gjord på majsmjöl, quinoamjöl och vatten, helt fri från tillsatser. Den är GMO-fri och är ‎Särnär-registrerad hos Livsmedelsverket. Pastan innehåller 8{3ef9da8d71855318d700e82835fe8e2a765f9241f7253609f5feaf94a1b56e0f} quinoa.‎
Quinoa är ett ypperligt alternativ till kolhydratkällor som pasta, ris, potatis eller bröd. Quinoa är ett ‎frö från en ört, är en släkting till spenaten och rödbetan samt innehåller inget gluten.‎
Quinoan som har en lite nötig smak är väldigt nyttig då den innehåller mycket och fullvärdigt ‎protein, bra fetter med bland annat en hel del omega 3, massor av mineraler och vitaminer som ‎Zink, B-vitamin, kalcium, järn, kalium, E-vitamin och fosfor.‎
Quinoan är en ört som växer vilt i Sydamerika och den började odlas redan av Inkaindianerna och ‎hävdas av vissa vara en bidragande orsak till att Inkaimperiet kunde växa sig så stort och mäktigt.‎
Quinoa sägs bland annat vara bra mot migräner (då den bland annat innehåller magnesium som är ‎bra för blodkärlen), och hjärtsjukdomar. Dess rika innehåll av bland annat antioxidanter och fibrer ‎skyddar i sig även mot andra sjukdomar som diabetes, gallsten, cancer, etc. (källa: Wikipedia).‎
Sam Mills majs & quinoa pasta håller, precis som Pasta d’oro, en hög kvalitet och ger en god pasta ‎med bra al dente känsla.‎